گروه خانواده جمعیت طلوع رهایی رستا

کاهش اسیب های اجتماعی

گروه خانواده جمعیت طلوع رهایی رستا

کاهش اسیب های اجتماعی

چگونه با احساس بد وافسردگی مبارزه کنیم

جمعیت طلوع رهایی | دوشنبه, ۱ خرداد ۱۳۹۶، ۱۰:۳۶ ق.ظ



راههای مبارزه با احساس بد....


 احساس تکراری بودن زندگی و بی هدفی و پرکاری حتی گرایش و روی آوردن به اذکار و اوراد از نشانه های افسردگی  است و باید به صورت دقیق زندگی درونی و بیرونی شما توسط یک روانکاو بررسی شده و راهکارهای لازم را بگیرید اما تا زمان تصمیم به مراجعه حضوری این راهکارها مفید خواهند بود:

۱- سعی کنید هر روز سر ساعت خاصی از خواب بیدار شوید، حتی اگر دلتان نخواهد، به محض بیدار شدن از رختخواب بیرون بیایید.

۲- از نرمش و ورزش غفلت نکنید: هر کاری که شامل فعالیت و تحرک جسمی باشد، حالتان را بهتر خواهد کرد. اگر هنگام پیاده روی افکار منفی به شما هجوم آورد به ورزش دیگری بپردازید. نرمش و ورزش‌های موسوم به ایروبیک (ورزش‌های هوازی) و شنا بسیار مفید می‌باشند. تمرینات بدنی منظم قوی‌ترین عامل طبیعی است که می‌تواند افسردگی را برطرف سازد. ثابت شده است که تمرینات منظم موجب افزایش میزان ماده‌ای به نام اندروفین در مغز می‌شود. ماده‌ای قوی که به طور طبیعی باعث تقویت و بهتر شدن روحیه فرد می‌گردد. نگرانی و اضطراب را کاهش می‌دهد.

خواب را تنظیم می‌کند و به شما آرامش می‌بخشد. موجب فعالیت ذهنی مثبت می‌شود. احساسات فروخورده و سرکوب شده و انباشته شده را آزاد می‌سازد. افسردگی خفیف را درمان می‌کند. نگرش فکری و عزت نفس را بهبود می‌بخشد. عملکرد قلب را تقویت می‌کند. فشار خون را پایین می‌آورد. عمل انتقال اکسیژن به سراسر بدن را بهبود می‌بخشد. از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. موجب کنترل قند خون می‌شود.

اگر تمرینات بدنی انجام نمی‌دهید و بالاتر از ۴۰ سال سن دارید یا مبتلا به بیماری خاصی هستید قبل از شروع تمرینات بدنی به یک پزشک متخصص مراجعه کرده و مطمئن شوید که از تندرستی کامل برخوردارید و انجام تمرینات بدنی به رایتان زیان بخش نخواهد بود.

۳- اعتقادات مذهبی خود را تقویت کنید و به خدا توکل کنید. همچنین در مراسم مذهبی و فعالیت‌های اجتماعی شرکت کنید.

۴- وظایف یا کارهای دشوار و بزرگ را به قسمت‌های کوچک تقسیم کنید. الویت بندی کنید و آنچه را می‌توانید انجام دهید.

۵- اهداف واقع بینانه ای داشته باشید. اهداف سخت و مشکل برای خود تعیین نکنید و مسئولیت بیش از حد را به دوش نگیرید. از خود انتظار زیادی نداشته باشید. هر روز یک هدف کوچک برای خود تعیین کنید و سعی کنید به آن برسید. به یاد داشته باشید اگر افسردگی انرژی و انگیزه ما را کاهش می‌دهد، انجام حتی یک کار کوچک در روز به شما کمک می‌کند احساس بهتری راجع به خود داشته باشید. اهداف خود را با عباراتی مثبت بیان کرده و در عبارات خود از کلمه منفی استفاده نکنید. به جای اینکه بگویید من دیگر قند، شیرینی، بستنی و سایر خوراکی‌های چاق کننده را نخواهم خورد بهتر است بگویید من از خوردن خوراکی‌های سالم و مغزی که کالری کمتری دارند لذت می‌برم.

۶- سعی کنید با دیگران معاشرت کنید. کنار دیگران بودن به مراتب بهتر از تنهایی است و به شما کمک می‌کند. وقتی حوصله ندارید شاید خوشتان نیاید با دیگران صحبت کنید ولی بهتر است بدانید در چنین شرایطی حرف زدن با دیگران می‌تواند به شما کمک کند. با کسی که دوست دارید و در مورد موضوعی که دوست دارید، صحبت کنید.

۷- سعی کنید حالت چهره خود را تغییر دهید. پژوهش گران نشان داده‌اند که حالت صورت شما می‌تواند احساسات را تغییر دهد. پس لبخند بزنید و اگر بی اختیار اخم کرده‌اید، اخم‌هایتان را باز کنید.

۸- هر بار کاری را خوب انجام می‌دهید و یا هر وقت که حالتان خوب است، احساس و افکار خود را یادداشت کنید. به مرور این نوشته‌ها در زمان‌هایی که احساس خوبی ندارید به شما نشان می‌دهد که این حال بد شما پایدار نبوده و مدتی بعد احساس بهتری خواهید داشت.

۹- بپذیرید که هر فرد توانایی‌ها و خصوصیات متفاوتی دارد. روی خصوصیات خاص خود تاکید کنید.

۱۰- از یک متخصص کمک بگیرید. بزرگ‌ترین کمک به افراد افسرده این است که آن‌ها را ترغیب کنیم تا از دیگران کمک بگیرند. افراد خانواده و دوستان بیمار افسرده را تشویق و ترغیب کنند تا درمان را شروع کنند و خود را از درد و رنج‌های ناشی از بیماری نجات دهد. در مورد بیماران افسرده، هرگونه حرف، اقدام یا فکر مربوط به خودکشی را نادیده نگیرید و از یک متخصص کمک بخواهید.

۱۱- تغذیه مناسب:ارتباط ظریف و اساسی بین جسم و روح وجود دارد. تغذیه مناسب نه تنها به بهبود کیفیت جسم کمک می کند بلکه روح را نیز ارتقا می بخشد. اختصاص بخش اعظمی از تغذیه به میوه ها و سبزیجات تازه و غلات بسیار مفید است. بهتر است مصرف چربی و شیرینی جات را محدود کنید. بعضی مطالعات حاکی از این حقیقت است که اسید چرب امگا ۳ و ویتامین B12 به تغییر خلق و خو و رفع افسردگی کمک می کند. یکی از بارزترین علایم افسردگی اضطراب می باشد و مصرف بیش از اندازه کافئین باعث بروز عصبیت، دلهره و اضطراب می شود. محدود کردن موادی مثل قهوه، چای، شکلات و... می تواند تغییر به سزایی در بهبود خلق و خو داشته باشد.

۱۲- اکتشاف خلاقیت: نقاشی، عکاسی، بافندگی و یا نویسندگی فعالیت هایی هستند که فرد با انجام آن می تواند احساس درونی خود را بهتر بیان کند. خلاقیت احساس خوبی در فرد ایجاد می کند. هدف خلق شاهکار نیست. بلکه انجام کاری است که ایجاد لذت می کند و رضایت خاطر بیشتری به همراه دارد.
  • جمعیت طلوع رهایی

نظرات  (۱۶)

با سلام 

ممنون و سپاس مطلب عالی است 
با سلام‌ وخدا قوت
مطلب خیلی خوب و مفید هستند 
ممنون برای زحماتتان 

سلام وخدا قوت .خیلی عالی مثل همیشه .
سلام خانم سلطانی عزیز خدا قوت خدمت شما واعضای گروهت
مطالب جالبی بود امیدوارم که همه ی ما به عمل کنیم
  • فریباسلطانی
  • سلام وخداقوت 
    این ۱۲ مطلب بسیار عالی بود وبرای جلوگیری از افسردگی فقط بستگی به خود من دارد که تغییر کنم یا نه    پس سعی کنین از تمام لحظات زندگیمون شادومثبت اندیش باشیم 
    خواهرجان ممنون وسپاس 
    با سلام و خداقوت و تشکر بابت مطلب خوبی که گذاشتید. 
    راه کار هشتم را امتحان کردم تا بعدا بتونم ازش استفاده کنم اما یه اما جالب این بود که نوشتن حال خوبم حالمو خوب تر کرد و باعث بالارفتن انرژیم شد. 
    باز هم ممنون به خاطر زحماتتون
    باعرض سلام وخداقوت مطالب بسیارارزشمندبودتمام راه کارها عالی،تشکرمیکنم از زحمات شما وآرزوی موفقیت دارم.
    عرض سلام وخدا قوت
    مطالب‌ خیلی عالی بود  انشاالله به آنها عمل کنیم  
    ممنون خانم سلطانی عزیز
    باسلام خدمت کسانی که باتمام قدرت برای جمعیت گام برداشته تاما بتوانیم به طور کلی درتمام زمینها مطالعه کنیم وبه داشتهایمان اضافه کنیم به امید انکه بتوانیم اینهارادر زندگی جاری کرده وازارامش وامید برای ادامه مسیرلب ریزشویم
  • حوریه صفرپور
  • سلام و خدا قوت خدمت خانم سلطانی جان 
    مطلبتون عااالی بود ، لذت بردم واقعا ، خیلی کمکم کرد 

    سلام 
    خانم سلطانی عزیز عالی بود چون ما همیشه با احساسات بد و عواطفمون درگیر هستیم و اکثرا احساسات بر ما عغلبه میکنند درود بر شما با این ۱۲ راهکار عالی و درود بر جمعیت طلوع رهایی رستا با داشتن چنین خادمینی عالی بود .
    سپاس فراوان 
    پاسخ:
    سپاسگزارم
    باعرض سلام وخداقوت واقعامطالب خیلی مفیدوآموزنده هست خداقوت میگم خانم سلطانی عزیز
    با عرض سلام خسته نباشید خیلی عالی بود خانم سلطانی عزیز🌹
    سلام عالی بود و حال خوب را برای شما آرزومندم
  • همایون سرایی
  •  با عرض سلام و خداقوت
    مطالب بسیار ارزشمند است 
    از عزیزان که زحمت میکشند کمال تشکر را دارم
    وبرایتان از درگاه ایزد منان بهترینهارا خواستارم

  • ب.بایرمی دریانی
  • با عرض سلام و خداقوت.  بیسار عالی بود.  

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">